A pénz nem minden: mi kell még a jó melósnak?

2018.10.18. 16:46

A pénz nem minden: mi kell még a jó melósnak?
Több kell, mint a havi fix ahhoz, hogy egy munkahelyet jónak lehessen tekinteni.
 
Például jó munkakörülmények, egészséges csapatszellem, kiszámíthatóság. A bejelentett munkaviszony a minimum, amit el kell várnunk a rendes munkahelytől. Meg az is fontos, hogy a munkás is tudja: mik a vállalat céljai, és mi az elvégzett meló értelme – szóval merre halad a vállalati szekér. Nem mindegy, hogy mennyire egyértelműen vannak megszabva a feladatok. Sőt: a munkaidő beosztása is megfelelő kell legyen…
 
Mennyi elvárás! Nem sok ez kicsit? Szerintünk nem.
 
Nem túlzás, ha magas elvárásai vannak a munkahelyével szemben!
 
Életünk nagy részét a munkában töltjük. Úgyhogy nem mindegy, kikkel vagyunk együtt, és hogyan érezzük magunkat ilyenkor. 
 
Íme, milyen, nem anyagi értékekre (is) vágynak azok a fizikai munkások, akik eddig kitöltötték a kérdőívünket:
 
  • Elismerés. Ha nincs jó visszajelzés is, hanem csak bírálat, az ember hamar elveszíti a munkakedvét. Felelős hozzáállást várnak el? Hát akkor ne csak olyankor szóljanak, ha gond van!
  • Egészséges munkakörnyezet. Ha az ember biztonságát, egészségét veszélyeztetik a körülmények, amik között dolgozik, akkor biztosan rossz vásárt csinál, még akkor is, ha elég nagy a fizetés. 
  • Értelmes munka. Mert az értelmetlen, rosszul megszervezett, céltalan fáradozás a legfárasztóbb dolog lehet a világon. Felőrli a lelket, még akkor is, ha fizetnek érte valamennyit.
  • Méltányos bérek. Se a cégnél töltött idő, se a ranglétrán elfoglalt hely nem lehet mérvadó. A jó munkás általában azt szereti, ha a teljesítménye alapján fizetik. Tudja, hogy ebből neki nyernivalója lehet, és sokkal értelmesebbnek érzi a fáradozást, ha külön juttatásokat kaphat a siker nyomán. Így valóban úgy érezheti, hogy a munkája az övé, és jobban felel érte.
  • Előrejutási lehetőség. Nemcsak a jó pap tanul holtig, hanem a jó melós is. Az ilyen ember kész arra, hogy növelje a saját munkapiaci értékét azzal, hogy új szakmai fogásokat sajátít el, és előbbre lép a vállalatban.
  • A minőségi munkavégzés lehetősége. Erre is ad még az igazi szaki, akinek szakmai büszkeségénél fogva se mindegy, hogy milyen minőségű a munkája eredménye. Az igazán jó munkát azonban csak olyan helyen lehet végezni, ahol megvannak rá a körülmények és az idő. Vagyis ahol a vezetőség szintjén is adnak ezekre a dolgokra, és ezért a munkásnak megéri nem akárhogy, hanem igazán jól teljesíteni.
 
És Önnek mi a fontos? Megtisztelne, ha megtudhatnánk a véleményét a munkáról! Kérjük, töltse ki Ön is a jó munkásoknak szóló kérdőívet!