Túl a becsületes béren… Vajon mitől jó meló a jó meló?

2017.08.22. 22:32

Túl a becsületes béren… Vajon mitől jó meló a jó meló?

Van azonban ennél több is a nap alatt! Ha az Ön főnöke aki egy kicsit is ért a vezetői munkához, és nem csak a kisistent tudja játszani, akkor ismeri ezt az alapszabályt.  

Miről van szó? Arról, hogy a főnöknek a saját érdekében is szüksége van arra, hogy a dolgozói elégedettek legyenek.

A jó meló és a megbecsülés igénye

Tévedés ne essék! Senki sem állítja, hogy pénz nélkül is lehet az ember boldog, kivéve a szenteket és a hazugokat. De van egy megfigyelés, ami azt mutatja, hogy még sok egyébre is szükségünk van akkor, ha az alapvető emberi igényeink – kaja, alvás és egy jó kis összebújás az asszonnyal meg a többi emberi szükséglet – teljesülnek.

Javítson ki, ha tévedek! De elgondolásom szerint a jó meló és a jó főnök attól jó, hogy figyelembe veszi ezt a nagy igazságot.

Miután a bér stimmel, mi kell még a jó melósnak? Sok-sok egyéb dolog van, ami még szükséges, miután az alapvető szükségleteinket kielégítettük. Az, hogy legyen mit enni-inni, és fedél legyen a fejünk felett, ahol kialhatjuk magunkat, még csak az első lépés..

Ennek a szintnek a biztosításához szükségünk van a pénzre, amiért dolgozunk – ebből a szempontból mindegy, hogy valaki főnök vagy beosztott. De ezenkívül még sok olyan dolog van, amit az én vezetői filozófiám szerint a főnöknek meg kell adnia a jó melósért.

Mik ezek? Ha vezetői éveim során valamire rájöttem, akkor az a következő: a jó melósnak nem csak a pénz számít. Hanem a megbecsülés, a jó hangulat, a szakmai kihívások, az érdekes műszaki megoldások na és persze a stabil, bejelentett munka.

Vajon tévedek? Kíváncsi vagyok az Ön véleményére is, ezért arra kérem, nézze meg a linken a 10 perces kérdőívemet arról, hogy az Ön számára mit jelent a jó meló!

KITÖLTÖM A KÉRDŐÍVET​

Címkék: