Mi serkenti munkára a jó melósokat?

2018.08.26. 21:33

Mi serkenti munkára a jó melósokat?
Bizalmas infó a „Főnökök világábólˮ: méregdrága vezetőképzéseken vesznek részt, és rengeteget agyalnak azon, hogy miként tudnának „csapatot építeniˮ és a munkatársakat „motiválniˮ. Sokan keresnek olyan megoldásokat is, amelyek nulla forintosak, de emelni tudják a morált. 
 
De vajon vannak-e ilyenek? Vagy csak azért találják ki ezeket az üzleti konzultánsok, hogy ők zsebeljék be a bónuszokra, fizetésemelésre szánt összeget?

Ez is kell még a jó melósnak – az anyagiakon túl

Hiszékenység lenne bármelyik főnök részéről, ha azt feltételezné, hogy ingyen is kaphat jó munkaerőt. Pénzből élünk. Ha valamire időt és energiát szánunk, akkor azért pénzt érdemlünk. Ezt a nagy igazságot még egyetlen „vállalkozásfejlesztőˮ szakértőnek se sikerült megcáfolni.
 
Emellett azonban van még néhány dolog, amire szerintünk a jó főnökök nagyon adnak.
 

1. Elismerés 

Egy igazi vezető nemcsak akkor szólal meg, ha valami nem megy jól. Az alkalmazott iránt tanúsított figyelem és érdeklődés is meg kell legyen. Emellett pedig plusz teljesítményt és a gondos munkát pénzzel és szóban is illik megköszönni.
 

2. A személyes hatáskör támogatása

Nagy szavaknak tűnnek ezek, de mindössze arról van szó, hogy a jó főnök tudja: nem feltétlenül ért mindenhez mindenkinél jobban. Sőt, mindenki lehet főnök a maga kisebb területén, ha abban szakértő. Abba kár beleszólni, inkább hagyni kell, hogy menjen a jó melós belátása és legjobb tudása szerint.
 

3. Emberi megbecsülés

Ha őszinték vagyunk, akkor be kell látni: olyan ember még nem született, aki ne szeretné fontosnak érezni magát. Mi több, a pénz mellett megvan az az igényünk is, hogy a benső emberi értékeinket (például becsületünket, szorgalmunkat) fejezzük ki a munkánk által, bármilyen, látszólag „apróˮ feladatunk is lenne az életben. 
 
Márpedig egy olyan embert, aki a munkáját ilyen módon komolyan veszi, és jobbá teszi a körülötte élők napját azáltal, ahogyan dolgozik, illik megbecsülni!
 
Ön mit gondol? Mivel egészíthető ki ez a rövid lista? Kérjük, töltse ki ezt a kérdőívet, hogy tanulni tudjunk a véleményéből!