Milyen a jó munkás? A főnök szempontja

2018.09.20. 11:14

Milyen a jó munkás? A főnök szempontja
„Nekem már az is jó, ha van keze meg lába” – mondják egyes vezetők manapság a munkaerőről. 
 
Pimaszul hangzik! De ha jobban megnézzük akkor éppen Önnek mint munkavállalónak kedvez. Mert arra utal, hogy hiánycikk lett a munkaerő, és most nagyon megbecsülik a jó melósokat. 
 
A munkaadók körében végzett rövid felmérésünk alapján különösen azokat, akik az alábbi 5 tulajdonsággal rendelkeznek:
 
1. Erős munkamorál: célkitűzés és megvalósítás
 
Magyarán arról van szó, hogy – a jobb helyeken – kincset érő húzóemberként tekintenek ma arra, aki nem csak az órát figyeli a szeme sarkából, hogy mikor jön már el a délután öt, hanem hajlandó a lelkesedésre, egy kis plusz erőfeszítésre is. Természetesen nem ingyen!
 
2. Megbízhatóság: mindig végigvinni, amibe belevágtunk
 
Van egy kifejezés, aminek hallatára a főnököket egy ideje a rettegés fogja el: a fluktuáció. Ez a munkaerő hullámzását jelenti. Azt, hogy az emberek jönnek-mennek a cégben, mint a turisták, és a vezetőnek a személyzetfelvétellel meg a munkaerő problémáival kell foglalkoznia a pénzhozó tevékenységei és a rendelések felhajtása helyett. 
 
Ezért most nagyon megbecsülik azt, akire hosszú távon számítani lehet, mert lojális.
 
3. Önmotiváció: hajlandóság a munkára hajcsár nélkül is
 
Fárasztó dolog folyton az utasításokat lesni, és egy valamirevaló vezető nem is leli ebben örömét, hogy az ellenőrizgetéssel menjen el az ideje. Önálló munkatársakat keresnek ma, akik önmagukat tudják a munkára ösztönözni (motiválni). 
 
Önnek sem kell külön bátorítás és díszmeghívó ahhoz, hogy elvégezze a munkát – a cég és saját maga hasznára, hogy aztán pihenni is lehessen? hát akkor máris még jobb esélyei vannak a jelenlegi munkaerőpiacon.
 
4. Pozitív hozzáállás: tettrekészség savanyú arc helyett
 
Kinek kedvező az, ha a munkahelyen ásítóan pang minden, vagy ellenséges a csapatban a hangulat? Talán még az első előnyösen hangzana, de a jó munkás tudja, hogy az ilyen cég hamar tönkremegy. 
 
Ezért sokat ér mostanában az is, ha valakiben megvan a csapatszellem, és hozzájárul a vidám munkahelyi légkörhöz, amit mindenki szeret. Hiszen a munkahelyen töltjük életünk nagy részét! Nem mindegy, hogyan.
 
5. Csapatjáték: mint a fociban
 
A jó vezető csapatban gondolkodik, és hosszú távon építeni szereti a csapatát. Ezért arra fog gondolni, amikor jelentkezik nála a munkáért, hogy vajon Ön hogyan illeszkedik majd a mostani legjobb embereihez, a már meglévő gárdához. Ha tehát nem esik nehezére csapatban játszani, mint a fociban, akkor ebből a szempontból is nyert ügye lesz.
 
Hát eddig a főnök nézőpontja. De számunkra ezen a weboldalon nemcsak ez számít. Hanem elsősorban a munkásoké. Elárulná nekünk, hogy Ön mit keres elsősorban akkor, ha jó munkahely után néz?
 
Kérjük, töltse ki ezt a kérdőívet!