Ilyennek látja a jó (és a rossz) munkahelyet a jó melós

2018.02.23. 22:25

Ilyennek látja a jó (és a rossz) munkahelyet a jó melós
Mi megbecsüljük a jó melós embert, és kíváncsiak vagyunk a véleményére, mert úgy érezzük, hogy abból, már ha érti a dolgát, a főnök is tanulni tud. Ebből a gondolatból indultunk ki még a tavaly ősz elején, amikor összeállítottuk a Jómelós kérdőívet, amit azóta több százan töltöttek ki.
 

Mit árult el a rendes munkahelyről a sok jó melós?

Mindenekelőtt az érdekelt minket, hogy a béren kívül milyen szempont befolyásolja leginkább a jó melós döntését akkor, ha munkahely után néz. Két válasz vezet eddig toronymagasan: a kollégák közötti jó hangulat, illetve a még ezt a lehetőséget is leköröző felelet, „a melós megbecsülése, tisztelettudó bánásmód a főnök részéről”.
 
Ez persze nem azt jelenti, hogy pénz helyett az úri bánásmóddal és a meleg szóbeli dicsérettel is beérné az, aki egész nap töri magát. De arra igenis rámutat, hogy a munkavállalók elvárásai itthon is egyre nagyobbak. Méghozzá teljes joggal! 
 
Mert mi tagadás, a jelenlegi Magyarország az itthon maradottaknak kedvez, és ők meg is érdemelnek egy kis plusz elismerést. Na nem azért, mintha a munka hőseiként most hazafiasan fel kellene áldozniuk magukat, hanem mert elvándorolt társaiknál kitartóbbak, és tudják, hogy itthon is meg lehet keresni azokat az állásokat, ahol a főnök méltányossági alapon gondolkodik, és megbecsüli azt, aki odateszi magát, úgyhogy a teljesítményt arányosan fizeti.
 
Mellesleg az ilyen munkahelyeken jobb a kollégák közti hangulat is. Ez persze nem az a fajta lógós összekacsintás, ami mindenkinek csak árt, mert a morállal együtt hosszabb távon a bért is leviszi. Hanem egy olyan, kölcsönösen támogató légkör, amiben a munkatársak igyekeznek egymás hasznára lenni, azért, hogy mindenki lehetőleg minél többet keressen.
 
Egy közös a cél, és az alkalmazottak többé nem a másik oldalon álló, közös ellenségként tekintenek a főnökre, hanem olyan partnerként, igazi munkatársként, aki segíti őket a személyes boldogulásában.
 
Na de vajon hol találni ilyen állást ma hazánkban? Kérje hozzá a Förderband-GT ajánlatát a linken, ha Ön teljesítményarányos bért és jó hangulatú munkahelyet kereső, jó melós!