Egyre több a jó meló itthon is – de vajon kinek kell?

2018.02.27. 11:01

Egyre több a jó meló itthon is – de vajon kinek kell?
Régebben megrendelő nem volt, most meg itt a rengeteg jó meló, a sok ügyfél, és alig van kapacitásunk kiszolgálni őket. Hát valahogy így fest most a helyzet a főnök szemszögéből.

Elmúltak azok az idők, amikor egymásnak adták a kilincset az álláskeresők, és egy-egy alláshirdetésre nemhogy több tucatnyi, de akár százas nagyságrendben is tódultak a jelentkezők. 
 
Ha az Ön szemével, munkavállaló szempontjából nézzük, a keresleti kínálatból egyszer csak kínálati piac lett. Magyarán: alig valaki keres munkát. Ugyanakkor rengetegen kínálnak a megmaradt néhány álláskeresőnek munkahelyet.
 

Csak Nyugaton van jó meló?

Mert a helyzet dióhéjban az, hogy elszivárgott Nyugatra a hazai munkaerő, és durván megcsappant a foglalkoztatható erőtartalék. És ha ez önmagában nem lenne elég nagy baj, onnan csak nagyon magas bérért hajlandó hazajönni, akkor is, ha egyébként szívesebben dolgozna itthon.
 
Ha Önt érdekli a jó meló lehetősége a saját hazájában, és nincs igazán kedve „Nyugatra vagy még Nyugatabbra” dobbantani, hiszen ott sem fonják kolbászból a kerítést, akkor olyan állást érdemes keresnie, amely teljesítményarányosan és méltányosan fizet.
 
Miért? Mert az ilyen munkahely nem arra való, hogy az ember csak úgy ellegyen, mint a befőtt, és a béréből pusztán a túlélésre fussa, hanem arra, hogy az igazán céltudatos, jobb életre törekvő munkavállalókat jutalmazza. Vagyis éppen azokat, akik úgy látják, hogy csak Nyugaton van esélyük az érvényesülésre – ám ami nagy különbség: nem idegenben, hanem itthon, a saját hazájukban.
 
Persze, ahogy nyugatabbra sem a ranglétra csúcsán kezdi az ember, ugyanúgy a mi jó meló ajánlatunk forrásánál, a Förderband-GT cégnél is előbb bizonyítani kell, és csak akkor jöhet a megérdemelt jutalom. De ez azt is jelenti, hogy van kinek, és van hol bizonyítani, előrébb lépni, ha az ember akar.
 
Emellett a törvényesen bejelentett, adózott munka előnyeit is élvezheti ebben az állásban. Azt a biztonságot, amit a nyugati meló nem biztos, hogy képes nyújtani. Ez pedig azt jelenti, hogy ha bármi éri, nem marad az utcán, nem állítják csak úgy félre. Ha gondolkodott már a külföldi munkán is, de még adna egy esélyt az itthon maradásnak, akkor kérje ezen a linken a Förderbandtól a jó meló ajánlatot!